STORM #5: ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ

STORM #5: ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ
Εκδότης: BELL / ΧΑΡΛΕΝΙΚ ΕΛΛΑΣ
Κωδικός Προϊόντος: ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΑ - Star Comics, 1985
Διαθεσιμότητα: Μη Διαθέσιμο
Ποσότητα:

ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ STORM

Κάπου στον 21ο αιώνα, ένας ένας αστροναύτης με τον όνομα Storm, ταξιδεύει σε μία ερευνητική αποστολή στον πλανήτη Δία. Συγκεκριμένα στόχος του είναι η εξιχνίαση του φαινομένου της γνωστής κόκκινης κηλίδας του πλανήτη. Όμως με την άφιξη του στον "στόχο", αυτή ρουφάει το διαστημόπλοιο και όταν το ξαναφήνει, ο Storm διαπιστώνει ότι το συνοδευτικό διαστημόπλοιο λείπει και έτσι χαράζει τροχιά για την επιστροφή στην Γη. Αυτό που θα αντικρίσει φτάνοντας, θα του προκαλέσει κατάπληξη και προβληματισμό, καθώς η Γη δεν είναι πια όπως την θυμόταν. Ο πλανήτης έχει αλλάξει ριζικά. Οι ωκεανοί έχουν εξαφανιστεί και έτσι οι προσγείωση του γίνεται σε μία πράσινη γλίτσα στο μέρος που ήταν παλιά ο Ειρηνικός Ωκεανός. Πλεόν διαπιστώνει ότι έχει μεταφερθεί χιλιάδες χρόνια στο μέλλον και ότι δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής στον δικό του κόσμο και χρόνο. Σε έναν κόσμο που θυμίζει έντονα τις ταινίες του Mad-Max ο Storm αρχικά πιάνεται αιχμάλωτος, όμως δραπετεύει έχοντας στο πλευρό του μία νέα σύμμαχο, την Redhair (κοκκινομάλλα). Πλέον, η Redhair θα είναι η "σύντροφος" του στην αναζήτηση των λόγων που η Γη έχει αυτή την μορφή αλλά και ενάντια σε νέους για αυτόν εχθρούς...
Θα επιστρέψει το νερό στην επιφάνεια της Γης;

Στα πρώτα τέσσερα τεύχη, οι ιστορίες είναι γενικά αυτοτελείς και ανεξάρτητες σε μεγάλο βαθμό. Υπάρχει ή υπόνεια ότι κάτι τις δένει μεταξύ τους. Στις τελευταίες σελίδες του τέταρτου τεύχους και πρώτες του πέμπτου, το μυστικό αποκαλύπτεται και ο εχθρός αποκτάει συγκεκριμένο πρόσωπο και υπόσταση.

ΟΙ ΚΥΑΝΟΙ
"Οι κυανοί ξεκίνησαν από τον Αζούριον, έναν καταραμένο πλανήτη στο κέντρο του Γαλαξία και γρήγορα εξαπλώθηκαν σ' όλο το σύμπαν! Η τεχνολογική τους ανωτερότητα τους εξασφάλισε την κυριαρχία πάνω στους άλλους πλανήτες. Ανάμεσα σ' αυτούς ήταν και η Γη. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατέστρεψαν εντελώς τα αμυντικά συστήματα της Γης. Οι γήινοι βρέθηκαν απροετοίμαστοι μπροστά στην επίθεση των κυανών. Οι συνέπειες του πολέμου ήταν τρομακτικές για την Γη. Τα τρία τέταρτα του πληθυσμού της χάθηκαν. Όσοι επέζησαν πέρασαν υποχρεωτικά από μία διαδικασία εξάλειψης της μνήμης. Έτσι μέσα σε λίγο καιρό ένας πολιτισμός αιώνων, καταστράφηκε και οι κάτοικοι της Γης μετατράπηκαν σε πρωτόγονα όντα. Για την Γη, ο χρόνος γύρισε εκατομμύρια χρόνια πίσω. Οι κάτοικοι της άρχισαν να ζουν και πάλι σαν νομάδες, κάτω από την άγρυπνη παρακολούθηση των Κυανών, που εμπόδιζαν κάθε τεχνολογική πρόοδο. 
Οι κυανοί είχαν παντού κατασκόπους που τους πληροφορούσαν για όλες τις κινήσεις των γήινων. Οι κυανοί έλεγχαν τους ανθρώπους αλλά και τον ίδιο τον πλανήτη δημιουργώντας καταιγίδες, κατακλυσμούς και ελέγχοντας το κλίμας της. Για πολλούς αιώνες τίποτα δε φαινόταν ικανό να αλλάξει την μοίρα της Γης. Ώσπου συνέβη κάτι αναπάντεχο... Η παρουσία του Στορμ στη Γη τρομοκράτησε τους κατακτητές. Ήταν ο μόνος που ήξερε για το παρελθόν της ανθρωπότητας, ο μόνοε που δεν είχε τεχνητή αμνησία. Οι γνώσεις του ήταν απειλή για τους κυανούς, έτσι πλέον άρχισε η μεγάλη καταδίωξη του και ο αγώνας του Στορμ και των ανθρώπων ενάντια σε αυτούς που έλεγχαν τον πλανήτη."
"το παρελθόν μου είναι νεκρό. Κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Ο κόσμος εδώ είναι άγνωστος κι επικίνδυνος, μερικές φορές... αλλά είναι ο μόνος κόσμος που έχω..."

ΠΗΓΗ: Retromaniax.gr

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Το Όνομα σας:


Η Αξιολόγηση σας: Σημείωση: δε μεταφράζεται η HTML!

Βαθμολογία: Κακή           Καλή

Εισάγετε τον κωδικό στο ακόλουθο πλαίσιο: